Apuna hääsuunnittelussa

Kun hääpäivästä oltiin käyty keskustelua ja tultu tulokseen, että häät ovat tulossa, loin samantien ilmaisen tilin Tahtoo-hääsovellukseen, joka on siis suomalaisille hääpareille suunnattu ihana suunnittelusovellus! Olen ollut melkoisen liekeissä tuosta asti, heh.
Tahtoon sivulle pääset tästä linkistä: Tahtoo 
Tilin luominen oli helppoa ja kävi nopeasti. Oli niin ihanaa, kun meille ilmestyi konkreettinen hääsivu! Ja tältä se näyttää! 


Hääpäivää ei tosiaan ole (enää kolmatta kertaa) asetettu, kun aluksihan ajattelimme, että se olisi ollut 8.7.2023 (tää olis ollut ihan täydellinen, mut liian kaukana mulle, koska kaikkimullehtinyt!) ja sitten aikaistetiin sitä ja sittenhän kävi ilmi, että Vaasassa tai Mustasaaressa ei ihan noin vaan voinutkaan vielä varata niitä paikkoja, jotka meitä eniten kiinnostivat. Mutta käsitys tosiaan mahdollisesta hääpäivästä on, mutta ei nyt lyödä sitä lukkoon ennen hääpaikan varaamista, johon onneksi ei ole enää kuin alle kuusi viikkoa, en kestä.

Tahtoo-sovelluksessa ollaan jo ruksailtu yli tehtäviä (ihan parasta!) ja tehty vieraslista, sekä asetettu vieraat pöytiin. Tämä jos mikä saa multa kiitosta, oli näppärää, kun hommasta sai kiinni! Budjetti on tuolla kukkarovälilehdellä ja sieltäkin on saatu mukavasti jo pari asiaa merkitä  hankituksi ja jopa maksetuksi, mahtavuutta. Lisäksi tuolla kukkarossa on fiksusti lajiteltu menoja ja siellä on myös tarjolla ideoita, esim. Sormukset ja pukeutuminen kategoriaan. Jokaiseen kategoriaan voi itse lisätä menoja sen mukaan, mitä kertyy, jos kyseistä asiaa ei ole valmiiksi ehdotettuna, näppärää. Kunkin hankinnan tai vaikka palvelun kohdalle on merkitty kohdat arvioitu hinta, vahvistettu hinta ja sitten voi sen mukaan napsia ruksit laatikkohin sitä mukaa, kun hankinnat tulee maksettua. 
Tässä niinikään esimerkki jo hankittujen ostojen merkitsemisestä.



Tahtoon käyttöönoton jälkeen Mika osti mulle (siis meille) hääsuunnittelukirjan Suomalaisesta kirjakaupasta (joka löytyy täältä: Hääsuunnittelukirja).




Hääsuunnittelukirja on ollut myös tosi kiva ja ihan näppärä. Toki se on käännös, eli jotkut asiat ei ehkä kuulu suomalaisiin häihin tai perinteisiin. Tai eivät ainakaan meidän ajatuksien kanssa mene yksiin, mutta sehän ei haittaa mitään! Kirja on kivasti myös jaoteltu eri osioihin ja sivuilla on mukavasti tilaa omille raapustuksillekin. Suosittelen, jos on häät suunnitelmissa ja haluaa ns. vanhanaikaisesti itse kirjata asioita ylös, itse pidän myös siitä.

Näiden kahden lisäksi olen luonnollisesti käyttänyt luultavasti laittoman suuren määrän aikaa googletteluun ja toki myös Pinterestin selaamiseen. 

Hääsuunnittelussa olellista ainakin meillä on myös säästäminen. Aloitin itse ns. mikrosäästämisen S-pankin Mobiilisäästäjällä jo viime vuoden maaliskuussa ja se on toiminut tosi hyvänä kannustimena ja pesämunana säästämisessä. Säästäjähän toimii siis siten, että olen määritellyt sen niin, että aina kun maksan jotain, vaikka ruokaostokset tai yksittäisen ostoksen, mun S-pankin pankkikortilla, yksi euro menee sivuun keräilytilille, josta se sitten siirtyy tavoitetilille talteen. Tuohon tavoitteeseen voi siis siirtää koska tahansa ihan itsekin minkä summan haluaa tai tarvittaessa vaikkapa nostaa rahaa tavoitteesta johonkin hankintaan. Lisäksi Mika laittaa aina tilistä sivuun rahaa, jonka on määrittänyt automaattiseksi. Näppärää sinänsä sekin, niin ei tule sitä summaa sitten tuhlattua muuhun. Itse myös olen siirrellyt rahaa ja lisäksi meillä on ihan konkreettinen purkki, johon laitetaan kaikki  saatu käteinen talteen.

Onnellisuuspuuskassa purkista allekirjoittaneen nappaama kuva heti ostamisen jälkeen mäkkärin luukulla jonottaessa, hah.


Vaikka häihin on nyt ainakin se puolitoista vuotta ja vähän päällekin, on ollut niin ihanaa vihdoin luvan kanssa hurahtaa näihin hääjuttuihin! Ja hurahtamisen piikkiin voi kai laittaa ne faktat, että mulla on jo sekä vihkisormus, että hääpuku hankittuna, hupsista! En tiedä, miten tavanomaista on aloittaa noilla hankinnoilla, mutta mitäpä tuosta. Juuri ne oikeat kun osui kohdalle, piti toimia, ettei jää harmittamaan. Noista toki ihan omat postauksensa sitten.


Kommentit