MEILLÄ ON JUHLAPAIKKA

 Totta se on, nimittäin meillä on vihdoin paitsi juhlapaikka, myös itse hääpäivä tiedossa. Ihan mahtava fiilis vieläkin, vaikka tiedon näistä saimme viime viikolla. 



Juhlapaikka on varmasti valtaosalle vaasalaisista tuttu Carpella, joka on Mustasaaren puolella, noin 10 kilometrin päässä Vaasan keskustasta Karperöjärven rannalla, joka on siis ihan yleinen kaupungin uimaranta. Itse rakennus on nuorisoseurantalo, mutta sitä vuokrataan juurikin juhliin ja vaikkapa kokouksiin. 

Jo siitä lähtien, kun päätimme, että häät pidetään ja sain aloittaa koko tämän hääintoilun, näytin tästä paikasta kuvia Mikalle ja hänhän tykästyi kovin. Alkuun mietimme myös muita Mustasaaresta löytyviä paikkoja, kuten Bernys'iä ja Salterietia, sekä Vaasan puolelta esimerkiksi ylioppilastalo Domus Bothnicaa, mutta päädyimme lopulta kuitenkin ykkösvaihtoehtoomme, sillä sijainti oli hyvä ja Domusta rauhallisempi, Bernys'iä ei enää vuokrata juhliin ja koska Domusta ei päässyt katsomaan ennen lokakuuta. 



Kävimme tosiaan jo elokuun lopulla tutustumassa Carpellaan, kun siellä pidettiin esittely. Tilat olivat siistit ja tilavat, mutta eniten pidimme järven välittömästä läheisyydestä ja valoisuudesta juhlatilassa. Pystyin hyvin hahmottelemaan paikkaa juhlakunnossa päässäni, kun seisoin tilavassa salissa muiden parien hääriessä ympäri salia mittaillen ja keskustellen, naisväki kenties miehiä innokkaampana.

Carpellaan voi tutustua täällä https://www.carpella.fi/etusivu 

Stressiä paikanvalinnassa uhkasi aiheuttaa se, että tuntui Facebookin hääryhmiä selatessa kovasti siltä, että kaikkialla muualla varauskalenteri on avoinna paljon pidemmälle aikavälille kuin Vaasassa. Lisäksi Vaasassa on mielestäni naurettavan vähän valinnanvaraa. Joko paikat ovat aivan ryöstöhintaisia tai todella vanhentuneita sisustukseltaan tai tyyli oli muuten vain sellainen, ettei tuntunut yhtään omalta. Olimme tosiaan alunperin jo päättäneet hääpäivän ja kuvitelleet viettävämme häitämme heinäkuussa 2023, mutta sitten tahdoin aikaistaa häitä, koska niihin oli yksinkertaisesti vain liian pitkä aika. Miten niin kärsivällisyys ei kuulu vahvuuksiin allekirjoittaneella? No, isäntä pureksi ajatusta häiden aikaistamisesta viikon ja sitten sovimme, että häät pidetään kesällä 2022. Sittenkin piti vielä tehdä hieman kompromisseja, nimittäin juuri tuon varauksen suhteen. Kun paikka oli rajattu Carpellaan, aloin murehtia varaamista. Tiedän, että paikka on hyvin suosittu, joten aloin miettimään, miten kesäviikonloput täyttyisivät hetkessä ja jäisimme ilman omaa rakkauden juhlaamme. Kävin säännöllisin väliajoin sivuilla haaveilemassa ja tajusin, että pienellä joustolla saisimme varata päivämme jo lokakuun ensimmäisenä päivänä nyt tänä syksynä. Unelma heinä tai kesähäistä sai väistyä ja totesimme, että päivällä ei niin juuri ole väliä, joten päädyimme keväthäihin. 



1.10. klo 8.00 lähti sähköpostiviesti, jossa toivoimme hääpäiväksemme lauantaita huhtikuun viimeisestä toukokuun viimeiseen ja ykkösvaihtoehtomme meni läpi, jee! Joten 28.5.2022 tulee olemaan meidän iso juhlapäivä! 


Kuvat Pixabay

Kommentit