Häiden ruoka- ja juomapolitiikasta

  Pitopalvelu, se on todellakin nyt sovittuna! Fiilistelin tätä jo Facebookissa taannoin, mutta ah, ai että!

Kuva Pixabay

Meille oli tärkeää, että pitopalvelulla olisi vähintään kohtuullinen hintataso ja että sieltä saisi kaiken tarvittavan. Tärkeää oli myös, että menussa olisi vaihtoehtoja ja se täyttäisi silti myös meidän omat toiveet hääpäivän ruokailun osalta. Meidän menussa on possunfilettä isännän maun mukaan ja uunilohta minun makuuni, sekä kasvisgratiini, jotta myös lihaa tai kalaa syömättömille on lämmin ruoka, eikä tarvitse pelkällä salaatilla juhlia! Noiden pääruokien lisäksi on kahta eri salaattia, joten pitäisi olla aivan kattava setti kaiken kaikkiaan. 

Kuva Pixabay


Pitopalveluksi meillä valikoitui Kolmenkimara Mustasaaren puolelta, joka sijaitsee itseasiassa melko lähellä hääpaikkaa, mikä on kyllä ehdoton plussa! Meille tulee sieltä tosiaan koko hela hoito, eli ruoat, salaatit, ruokajuomat, kakut, astiat ja aterimet. Musta on todella kätevää, että kaikki hoituu kerralla. Olin aluksi ajatellut tilaavani kakut paikalliselta harrasteleipurilta, mutta ehkä häiden suhteen on kuitenkin ihan hyvä, että asian hoitaa kokenut ammattilainen. Tuohan se itsellekin tietynlaista mielenrauhaa, kun tietää, että asiat sujuvat taatusti juuri kuten pitää. 

Kuva Pixabay

Meille tulee kaksi tarjoilijaa huolehtimaan siitä, että ruokapuolen kanssa kaikki hoituu ja sujuu. Tämä toki lisäsi kokonaiskustannuksia, mutta olen valmis maksamaan siitä, että äidit ja muu naisväki saavat keskittyä juhlimaan, eikä heidän tarvitse stressata tarjoiluista.

Kuten aiemmin kirjoitin, yksi iso tekijä häiden järjestämisessä on raha. Se todellakin on iso ja vaikuttava tekijä. Kolmenkimaralta tuli paras tarjous ja selkeimmät vaihtoehdot, joihin tarvitsi tehdä hyvin pieniä muutoksia, että saatiin juuri meille sopiva setti kasaan. Olin alunperin arvioinut karkeasti, että pitopalvelu tulisi haukkaamaan jopa 2000€ budjetista, mutta yllätyimme kyllä positiivisesti, kun kustannukset pitopalvelusta tulevat jäämään noin 1400€ paikkeille, eli melkoinen ero mun karkeaan arvioon. 1400€ on todella iso summa säästettäväksi sekin, mutta mielestäni tuolle summalle saadaan todella hyvin vastinetta. 

Kuva Pixabay

Meille ei tosiaan tule mitään fine dining-ruokaa, koska se ei ole yhtään meitä, eikä sopisi muutenkaan toivomaamme rentoon tunnelmaan. Rennon juhlava on se, mihin häissämme pyrimme. Ei pönötystä, ei jäykkää ja sellaista liian virallista fiilistä kiitos. 

Kuva Pixabay

Meidän häissä ei myöskään tulla tarjoamaan alkoholia. Me ollaan molemmat oltu jo vuosia käyttämättä alkoholia, joten se ei kuulu luonnollisesti meidän isoon päivään. Tämä saattaa ihmetyttää osaa, mutta tässä mennään taas hääpari edellä. Itseasiassa säästimme tästä syystä myös pitopalvelun osalta, kun emme tarvitse esimerkiksi ruokailuun viini- tai konjakkilaseja kakkukahvien päälle. Siinä putosi taas 1€ pois, mikä on kuitenkin 50€ säästö. Tuolla hinnalla saakin sitten 8 pulloa alkoholitonta kuoharia alku/onnittelumaljaksi. Puhumattakaan siitä säästöstä, kun ei tule ruokaviinejä tai muuta alkoholitarjoilua. Äkkiseltään jos heitän arvion, puhutaan usean sadan euron säästöstä.

Kuva Pixabay



Kuva Pixabay

Kuivin suin ei toki meidänkään häissä tulla olemaan, sillä herkkubuffan kaveriksi olemme suunnitelleet mocktailbaaria tai muuta vastaavaa, jossa olisi tarjolla sitten limonadia, makuvesiä tai jotain muuta ihanan raikasta juotavaa.

Yksi isoimmista stressinaiheuttajista on siis nyt taputeltu, maksamisen jälkeen ei paljoa tarvitse tällä päätään vaivata ja sehän sopii!

Meidän häihin on 488 päivää 💕

Kommentit