Häihin on 14 kuukautta

 Tänään meidän häihin on tasan vuosi ja kaksi kuukautta, kylläpä aika vaan rientää! 

Kuva Pixabay

Tässä kohtaa kevättä alkaa jo miettimään, että huhhuh, ei paljoa enää, niin mennään jo siinä pisteessä, että häihin alkaa olla vuosi ja alle.

Korona ei kauheasti pelota, sillä mulla on aika vahva luotto siihen, että alle 50 hengen yksityistilaisuus hiukan reilun vuoden päästä on täysin realistisesti toteutettavissa. Ainakin tahdon uskoa ja toivoa, että näin on.

Kuva Pixabay

Tämä on toisaalta myös tylsää ja turhauttavaakin aikaa, nimittäin suunnittelut ovat junnanneet paikallaan jo jonkin aikaa. Tämähän johtuu ihan siitä tympeästä seikasta, että emme tiedä aikataulua luultavasti ennen vuoden vaihdetta, sillä emme voi varata vihkijää maistraatista ennen tammikuuta. (Näin ainakin minulle vastattiin, kun asiasta jo taannoin tiedustelin) Tästä johtuen kutsuja ei voi vielä teettää saati tilata, ohjelmaa ei voi laatia, kampausta ja meikkiäkään ei voi vielä varata. Tai voi, mutta jos sen tekee, on parempi varata varhaisin mahdollinen aika ja toivoa, että valmistautumiseen on tarpeeksi aikaa. Kuulostaa jonkin verran turhan riskaapelilta tässä vaiheessa. Häiden ollessa toukokuun lopulla uskallan kuitenkin olla optimistinen myös sen suhteen, että saan toivomastani parturista meikin ja kampauksen, niin itselleni kuin kaasoillekin, vaikken niitä vielä varaisikaan.

Kuva Pixabay

Siihen nähden, että häihin on vielä yli vuosi, meillä on mielestäni kuitenkin suurin osa suunnittelusta jo oikein hyvällä mallilla, mikä tuo itselle turvaa ja mielenrauhaa.

Voisinkin tähän listata, mitä kaikkea meillä on jo hankittuna, varattuna, ostettuna tai suunniteltuna:

- Päivä & Juhlapaikka varattuna

- Budjetti mietitty

- Hääpuku, kengät ja laukku hankittuna

- Vihkisormus ja korvakorut hankittuna

- Valokuvaaja varattu

- Pitopalvelu; menu sovittu, hääkakku suunniteltu

- Koristeita, kuten pöytäliinat, maljakoita, eukalyptusoksia, valoja, vierastaulu... Näitä hankittu uutena ja käytettynä jo jonkin verran

- Vieraslista ja istumajärjestys päätetty

- Save the Date-kortit tilattu ja lähetetty

- Paikkakortit hankittuna

- Kaasot kosittu ja myöntävät vastauksetkin saatu

Eli asiat voisivat olla huonomminkin! 

Seuraavaksi on suunniteltu, että pidetään "Vuosi häihin-palaveri" kaasojen kanssa, luultavasti koronasta johtuen etänä, mikä on kyllä harmi. Mieluiten sitä olisi istunut alas ihan kasvotusten vaikkapa pienen herkuttelun merkeissä kahvilassa tai jonkun kotona. No, ensimmäinen palaveri menköön etänäkin, josko tilanne tästä kohta paranisi. 

Kuva Pixabay


Odottavaisin mielin kohti kevättä <3

Kommentit